Kystverket lover penger til Melbu molo

Stormen «Kyrre» viste at moloen på Melbu ikke var godt nok bygget. Arkivfoto: Thor-Ivar Guldberg ©
– toppannonse –

Mer enn halvannet år etter at ekstremværet «Kyrre» raserte deler av Melbu molo, har Kystverket nå funnet penger til reparasjoner i 2016.

Les mer: Melbu-moloen framstår som uferdig

Reparasjonene som ble gjort i etterkant av stormskadene i mars 2014, var høyst midlertidige. I ettertid har det vist seg at også mindre uværstilfeller har skadet molodekket på veien ut til Neptun.

– innsideannonse –

Bladet Vesterålen melder at Kystverket nå har fått beskjed om at de får penger ut utbedringer av moloen på budsjettet for 2016. Veien skal få fast dekke. I tillegg skal brystvernet ut mot sjøen oppgraderes slik at sjøen ikke skal kunne skylle ut masser i framtida.

Sjøvann gjennom Melbu molo

Senioringeniør Asle Rønning i Kystverket sier til avisen at de skal sikre at det ikke lenger skal komme sjøvann gjennom moloen, som per i dag ikke er helt tett. Kystverket skal ha møter med Norsk fiskeindustrimuseum og Hadsel kommune over nyttår.

Støpes nytt dekke

– Det blir sannsynligvis lagt støpt dekke. Det har vist seg at asfalt ikke er så holdbart på moloer, forklarer senioringeniøren. Når vi støyper med anleggsmaskiner, og kraftlaget også skal inn i bildet for å ta vare på kablene, blir det ikke gunstig å ha for mye trafikk, slik at vi må legge til rette for å unngå tidspunkt der det for eksempel kommer store turistbusser, sier Rønning til Bladet Vesterålen.

Deler av dekket på moloen samt infrastrukturen under ble totalt ødelagt av stormen «Kyrre». Arkivfoto: Thor-Ivar Guldberg ©
Deler av dekket på moloen samt infrastrukturen under ble totalt ødelagt av stormen «Kyrre». Arkivfoto: Thor-Ivar Guldberg ©
– bunnannonse –
Forrige artikkelSlik skal sykehjemmene i Hadsel bli tryggere
Neste artikkelFortsatt full rulle i fattige Hadsel