Kaikranen på Neptun dundret i bakken

Kaikranen Neptun Norsk fiskeindustrimuseum
– toppannonse –

Tidens tann gjorde at den gamle kaikranen ved Norsk fiskeindustrimuseum på Neptun måtte gi tapt.

– innsideannonse –

Det var ingen dramatikk, men en godt planlagt jobb som resulterte i at Neptuns «skyline» ble endret forleden. Rivingen av en gamle kaikranen ble gjort fordi rustprosessen hadde kommet for langt. Forleden sørget derfor skjærebrennere for at kranen ble løsnet fra underlaget, veltet over på siden og nå ligger på kaidekket for  demontering. I løpet kort tid vil kranen slik vi kjenner den være historie og restene være fjernet.

Avdelingsleder ved Norsk fiskeindustrimuseum, Fred Martinussen, opplyser til 8445melbu.no at museet i samråd med Riksantikvaren for et par år siden besluttet at transportører og den ene kaikranen var i så dårlig forfatning at det av sikkerhetsmessige grunner måtte rives.

– Vi tar vare på de elementer av kaikranen som kan gjenbrukes når kaikranen skal rekonstrueres og senere monteres på nytt på Neptun-kaia. Når det gjelder de gamle transportørene som gikk mellom de forskjellige tankene på Neptun, blir dette rekonstruert i et eget prosjektsamarbeid med Riksantikvaren, sier avdelingsleder Fred Martinussen ved Norsk fiskeindustrimuseum på Melbu, som er en del av Museum Nord.

Nepun

– bunnannonse –
Forrige artikkelDrilljenter fra Melbu høyt på strå i NNM
Neste artikkelKritisk situasjon for Hurtigrutens Hus