Journalist slakter konsert i barnetanken på Melbu

– annonse top –

Bladet Vesterålens journalist formelig slakter konserten som Nordland akademi for kunst og vitenskap promoterte i Barnetanken på Neptun, Melbu, fredag.

– annonse inline –

Journalist Tor Johannes Jensen (Torjo) fra Bladet Vesterålen var en av de få som fant veien ut til Barnetanken på Neptun og faktisk fikk med seg konserten. Med tanke på hvilke enorme dimensjoner det skulle være på de store artistene som besøkte Melbu fredag, skulle man tro at det både var en bra konsert og mange besøkende. Slik var det ikke.

Etter konserten sitter journalisten igjen med et stort spørsmål: Hva var det som skjedde? Og det var attpåtil tittel på saken i tirsdagens utgave av avisen. Fra å presentere de store navnene med respekt og saklig informasjon, øker han trykket betraktelig utover i artikkelen.

– Så er hun antagelig stor nok til å bære over med uforstanden fra en inkompetent vesteråling, som minst ville ha trengt å delta på hennes Deep Listening Retreat på Kleiva denne uka for å skjønne hva som foregikk, skrive Torjo.

­– Det er saktens farlig å tenke på keiserens nye klær når man har å gjøre med en komponist som startet lenge før jeg selv plaget musikklæreren med unoter på blokkfløyta. Da risikerer jeg mest av alt å blottstille min egen mangel på musikkunnskap, skriver han blant annet.

Og til sakens kjerne omkring hans egen opplevelse av konserten, skriver han:

– Her var folk med betydelig fagkompetanse i musikk som betegnet forestillingen som «interessant» etterpå, og slo fast at dette ikke lignet noe man hadde hørt før, at opplevelsen skapte tanker av egen eksistens og liv.

– Det skal kanskje noe til for å roe sinnet ned tilstrekkelig dypt for å fange budskapet i musikk som ikke var musikk, dans som ikke var dans og resitasjon som ikke var resitasjon.

– Etter en time med The Deep Listening Trio, omgitt av ivrig applauderende publikum, står jeg igjen og lurer på hva jeg ikke skjønte. Kanskje er denne uroen og det gnagende spørsmålet om hvordan kunsten skal defineres, noe av selve kjernen. Hvis det er tilfelle, oppnådde Pauline Oliveros noe selv med en trangsynt anmelder fra Bladet Vesterålen.

– annonse bottom –
Forrige artikkelNå kan du båle og grille i Melbuparken
Neste artikkelSiktede på Melbu endelig frikjent for dødsfallet