Jobber for nasjonal dronelinje

– toppannonse –

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya.

I Solbergregjeringens forslag til statsbudsjett i 2022, lå det ingen penger til en landslinje i dronefag. Fylkesråd Elin Dahlseng Eide er skuffet, men gir ikke opp håpet, heter det i en pressemelding.

– innsideannonse –

– Vi har skrevet brev til vår nye kunnskapsminister Tonje Brenna, og ber om at det opprettes en landslinje i dronefaget fra høsten 2022, sier Eide.

Vil styrke Andøya

Henvendelsen til Kunnskapsdepartementet baserer sin begrunnelse på Hurdalsplattformen, som legger et fokus på å «sikre en bærekraftig og effektiv offentlig sektor må den ta opp i seg utviklingen av ny teknologi.» Fylkestingsrepresentant Kjell Are Johansen fra Andøya er enig i at Andøy videregående skole har alt som trengs for en satsing på dronefaget.

– Vi mener en landslinje innen dronefag ved Andøy videregående skole vil sikre både intensjonen, samt sikre Stortingets vedtak om å styrke arbeids- og næringslivet i Andøysamfunnet, sier Johansen.

Erfaring på drone

Andøy videregående skole tok i 2017, i samarbeid med Andøya Space Education, initiativ til utvikling og etablering av et nytt nasjonalt tilbud innen dronevirksomhet. Tilbudet skal bygge på Vg1 Elektro og datateknologi.

– Dronenæringen vokser veldig hurtig, og veksten skjer globalt. Næringen er i god utvikling i Norge. Til nå har veksten vært spesielt på forbrukermarkedet, men bedriftsmarkedet er også i kraftig vekst. Ikke minst vil det også komme vekst innenfor det militære markedet i Norge i årene som kommer. Andøya har arealer og plass til en slik aktivitet, avslutter fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

– bunnannonse –
Forrige artikkelHøring av revidert handlingsplan for hubro
Neste artikkelDisse kan få fritak fra karakterer