Hurtigrutens Hus kan bli hotell for sykehuset

Hurtigrutens Hus
Hurtigrutens Hus
– annonse top –

De tidligere hotellrommene skulle leies ut som kontor, men har så dårlig utsikt at ingen vil arbeide der. Nå kan det gå mot at det blir hotell igjen.

– annonse inline –

Det tidligere Vesterålen Hotell, nå Hurtigrutens Hus, er i dialog med Nordlandssykehuset på Stokmarknes om mulighetene for at sommervikarer og andre kan ta i bruk de gamle hotellrommene til overnatting. Daglig leder Jon Lauvland Pettersen ved Hurtigrutens Hus sier til VA at han ikke avviser at det har vært dialog med sykehuset om å ta i bruk de gamle hotellrommene, men vil ikke kommentere det videre.

Et av punktene for Hadsel kommunes økonomiske fundament for å overta Hurtigrutens Hus, var å leie ut de gamle hotellrommene som kontorer til bedrifter. Så langt har ikke en eneste bedrift flyttet inn. Og det er vel ikke så rart når en grå utsprengt steinvegg er det eneste man kan se ut av vinduene. Om lokalene vil bestå bygningsmessige krav til utsikt og lys, gjenstår å se.

Det er sykehuset på Stokmarknes som ønsker dekket sitt behov for hybler for ansatte, som i dag benytter en brakkerigg. Denne ble satt opp for et par år siden, kan fortsatt stå et par år til, i følge avisen. Avdelingsleder Otto Larsen ved Nordlandssykehuset Vesterålen opplyser til avisen at de ganske lenge har jobbet for å finne et alternativ, men det går en grense for hvor mye penger sykehuset er villig til å betale for hyblene. Og det er behov for boliger på kort og lengre sikt, men det er i sommerhalvåret behovet er størst.

– annonse bottom –
Forrige artikkelMelbos marineblåe gikk på et nytt stortap
Neste artikkelSommer-Melbu: Moro, men litt for tradisjonelt