Høyre: – Videregående skole viktigst i kommende fylkesting

hadsel videregående skole melbu
– toppannonse –

Neste ukes fylkesting i Nordland skal debattere den videregående skolen. I følge gruppeleder Kai Henriksen er det to viktige saker som skal opp.
– Sakene «Helhetlig melding om videregående opplæring i Nordland» og «Tilstandsrapport for videregående opplæring i Nordland» er kjempeviktige. Videregående opplæring er en av kjerneoppgavene til fylkeskommunen, og selvsagt  et hjertebarn for oss i Høyres fylkestingsgruppe, sier Henriksen som håper på en god debatt i fylkestinget om dette viktige temaet.

– innsideannonse –

Olje og gass

– En annen viktig sak for fremtidens Nordland er saken om utvidelse av leteområder for olje og gass. Det er veldig positivt at det foreslås utvidelse blant annet ved Skarv-feltet utenfor Helgeland. Vi er veldig opptatt av å gi olje- og gassnæringen muligheter til å utvikle seg vider og bidra til arbeidsplasser og aktivitet langs kysten, sier Henriksen.

Reiseliv

Også reiselivet i fylket får en viktig plass under dette fylkestinget.

– Saken om strategi for reiseliv og opplevelsesnæringa i Nordland 2017-2021 er veldig interessant. Vi er opptatt av at fylkeskommunen skal være en god tilrettelegger for reiselivet i fylket, blant annet gjennom infrastrukturtiltak. Spesielt videreutvikling av vinterturisme synes jeg er kjempespennende, her er det store muligheter, sier Kai Henriksen.

– bunnannonse –
Forrige artikkelRuspåvirket bilfører pågrepet etter trafikkuhell
Neste artikkelUng råkjører fikk fengsel, bot og inndratt førerkort