Holdt hemmelige styremøter i Hurtigrutens Hus

Tre styremedlemmer hadde dårlig husk

hurtigrutens hus stokmarknes hadsel
– annonse top –

Det kommunale foretaket Hurtigrutens Hus på Stokmarknes har holdt flere hemmeligholdte styremøter i løpet av juni måned.

– annonse inline –

Det er Vesteraalens Avis (VA) som gjennom opplysninger om møtegodtgjørelser har avslørt at det ble holdt møter som ikke har blitt gjort kjent for befolkningen i Hadsel.

VA hadde bedt om innsyn i protokollene til blant annet Hurtigrutens Hus. Styremedlem Britt Solsvik fra Arbeiderpartiet forela fire protokoller til VAs redaksjon. Problemet er at det skulle være seks protokoller.

Flere styremedlemmer ville ikke svare på avisen spørsmål om det hadde vært flere styremøter. Avisen spurte også Ragnhild Renna og Anne Cameron om dette. Alle tre henviste til styreleder Lars Rask.

Styremedlem fra Venstre, Arne Ivar Mikalsen, husker imidlertid de to møtene som de tre andre ikke ville snakke om.

– Det ene møtet handlet om en personalsak, som er unntatt offentlighet. Det gjorde det andre møtet også, men – så vidt jeg husker – ble det også behandlet noen ordinære styresaker på et møtene, sier Mikalsen i VA. Han viser også til styreleder Lars Rask.

Hurtigrutens Hus ledes av Lars Rask fra Senterpartiet. Han har etter mye om og men bekreftet at møtene ble holdt. Han er med andre ord ansvarlig for at Hurtigrutens Hus har forsøkt å føre VAs redaksjon bak lyset.

– Møtene ble holdt med hjemmel i kommunelovens paragraf som omhandler «arbeidstakers tjenstlige forhold». Jeg beklager at det ikke ble orientert om møtene, sier Rask til VA.

– annonse bottom –
Forrige artikkelVil kjøre nordlysturister med vannscooter til vakre Trollfjorden
Neste artikkelRaftsundet og Trollfjorden er foreløpig forbudssone for vannscooter