Hilser til ungdommene i videregående skole

sonja steen ap arbeiderpartiet
– annonse top –

I disse dager er mange av dere i ferd med å begynner på videregående. Noen av dere fortsetter på en utdannelse som dere begynte på i fjor eller før det, mens andre av dere starter i første klasse. Uansett er dere hjertelig velkomne.

– annonse inline –

Dere representerer noe av det beste Norge har. Dere er mennesker som er på jakt etter kunnskap og kompetanse, som er på jakt etter ny læring. Og samfunnet trenger dere. For Norges formue består ikke først og fremst av olje og gass. Den består av kloke hoder og kyndige hender. Det er verdien av nordmenns fremtidige arbeid, av kunnskapen ungdommen besitter, som kommer til å drive samfunnet fremover.

Dere som er elever kommer til å nyte godt av noe av det beste i Norge. Dere vil nyte godt av et utdanningssystem finansiert av fellesskapet, av en god offentlig fellesskole. At det er gratis å utdanne seg er ikke tilfeldig. Det er bevisst valg. Gjennom mange år er det bygd opp et utdanningssystem som gir alle mennesker like muligheter. Som skaper et rom for felles erfaringer, uavhengig av hvem du er eller hvordan du ser ut.

I mange land er det ikke slik. Der er man skilt etter kjønn, etnisitet, sosial status, eller religion. Det skaper samfunn hvor man ikke har den samme forståelsen for hverandre. Det skaper samfunn med større forskjeller, med mer hierarki, og med mindre fellesskap. Det er derfor jeg er så glad i den norske fellesskolen. Fordi den skaper en bånd mellom ulike mennesker og fordi den gir alle de samme mulighetene. På mandag tar dere igjen del i denne tradisjonen. Det har dere alle grunn til å være stolt av.

Lykke til med utdanningen din.

Sonja A. Steen, fylkesordfører

– annonse bottom –
Forrige artikkelKampen om oljeboring er ikke død
Neste artikkelNye laksemerder på plass i Melbu havn