Her er Melbus mest fasjonable dobbeltdør

fasjonable
– toppannonse –

Dette bildet er ikke fra Marokko, men Melbu sentrum – nærmere bestemt fra P.A. Kvaals gate 5. Og vi vil påstå at dette er Melbus mest fasjonable dobbeltdør. Nå står innrammingen bokstavelig talt for døra.

– innsideannonse –

felleslageret

Døra er på plass, mens siste finpuss som dørklinke og resten av fasaden ennå ikke er ferdig. Leseren med det våkne blikk ser hvor det er, men akkurat slik det ser ut nå kunne bildet like godt ha vært fra selveste Marokko. Mest sannsynlig er det en så tro kopi av originalen som mulig.

Og mange vil si at det har tatt for lang tid; å få ferdig fasaden til det gamle Felleslageret på Melbu. Dersom døra som nå er satt inn i det bevaringsverdige bygget setter standarden, ser vi også fram til fortsettelsen – og at arbeidene går raskere enn det man har sett de siste årene, hvor oppussingen inne i bygget har vært prioritert.

Bygget eies av Felleslageret AS hvor Edvart Hjort Iversen er daglig leder. Selskapets vedtekstfestede formål er å drive utleie av fast eiendom og legge til rette for forskning og utvikling samt formidling innen næring, kunst, kultur og helse.

Miljøverndepartementet har bevilget relativt store beløp til oppussing av Felleslageret, blant annet med krav om etablering av overnattingsmuligheter og atelier for besøkende kunstnere. Første etasje blir blant annet brukt til utstilinger samt foredrag under Sommer-Melbu.

felleslageret
Betongen i det gamle Felleslageret på Melbu har fått gode attester, i motsetning til andre gamle murbygg på stedet. Når resten av fasaden er pusset opp kan dette bli et signalbygg for Melbu.
– bunnannonse –
Forrige artikkelSiktede på Melbu endelig frikjent for dødsfallet
Neste artikkelMarion Celius stenger legekontoret på Melbu