Her er det fortsatt sol; god helg, Melbu!

– annonse top –

Mørketida nærmer seg med stormskritt, men her på Melbu er det fortsatt mer enn seks-syv timer sol i løpet av dagen. Ikke alle i Hadsel er like heldige.

Nå skal vi ikke legge opp til en debatt om hvor det er best å bo i Hadsel kommune, men bare konstatere at det fortsatt er mest sol på solsiden av Hadseløya. Man er jo glad for at man bor der man bor.

– annonse inline –

Andre i kommunen må nøye seg med å se at sola skinner på fjelltoppene rundt omkring. Våre venner på andre siden av Hadselfjorden ser at vi på Melbu bader oss i flott solskinn i dag, mens våre venner i tettstedet Stokmarknes ser at sola skinner på fjelltoppene – blant annet Møysalen. Og ikke snakk om Søndre; «skyggenes dal».

Men om noen få uker er det over for denne gang, også på solsiden av Hadseløya. Rundt den 22. desember er det vintersolverv, den absolutt mørkeste dagen i året. Og om man som en tommelfingerregel strekker perioden cirka fire uker tilbake og fire uker fram, skulle det bli cirka to måneder uten sol på Melbu.

Våre venner i Svolvær, derimot, trenger bare å vente til rundt den 6. januar, før de ser sola over horisonten igjen.

Værvarselet fra yr.no viser at det skal bli solskinn også i morgen formiddag, og klarværet i kveld gjør at det kanskje blir noe nordlys å se. Den som leter får se, men husk: Du må ikke plystre på nordlyset, for da kommer det og tar deg! Og det har ikke noe med Haloween å gjøre, bare for å ha det sagt.

God helg!

2014-10-31-melbo-hovedgard-melbu-sol-660-440
Ærverdige Melbo hovedgård badet i sol den siste dagen i oktober. I morgen kommer den siste høstmåneden!

 

– annonse bottom –