Helse Nord har vedtatt hjertesenter i Bodø

tomas nordvoll fylkesrådleder
Fylkesrådsleder Tomas Norvoll i Nordland.
– toppannonse –

Helse Nord har vedtatt å opprette det nye hjertetilbudet ved Nordlandssykehuset i Bodø, som hjertemiljøet i Tromsø har vært svært kritisk til.

Til grunn for vedtaket ligger blant annet en konklusjon fra en ekspertgruppe som har vurdert risiko ved opprettelse av et hjertesenter ved Nordlandssykehset.

– innsideannonse –

Et PCI-senter ved Nordlandssykehuset kan gi befolkningen på Helgeland og i resten av Nordland et raskere og lettere tilgjengelig hjertetilbud – når tid er kritisk. Det konkluderte ekspertgruppen som har vurdert risiko ved opprettelse av et hjertesenter ved Nordlandssykehuset.

– Dette kan vi rett og slett ikke overse. Det er derfor en klok og gjennomarbeidet beslutning å opprette et PCI-senter ved Nordlandssykehuset, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

– Denne saken har skapt overraskende mye støy. Nå er det viktig at de ulike fagmiljøene samarbeider om utviklingen av helsetilbudene i nord, sier Norvoll, som også mener at Universitetssykehuset i Tromsø er viktig for hele Nord-Norge.

–De bidrar til større kompetanse blant vårt helsepersonell. Landsdelen trenger et velfungerende fagmiljø ved universitetssykehuset, sier han.

Den raske teknologiutviklingen berører også sykehusene i Nord-Norge.

– Det gjør at enkelte tilbud kan tilbys flere steder. Ikke bare ved de største sykehusene, mener han.

Den offentlig styrte helsetjeneste skal gi hele befolkningen likeverdig tilgang til gode helsetjenester – uansett sosial og økonomisk status eller bosted.

– Det er grunnpilaren i norsk helsepolitikk. Og det er nettopp dette som ligger til grunn for Helse Nord sitt styrevedtak i dag. Styret i Helse Nord har rett og slett satt pasienten i sentrum med beslutningen om å opprette et nytt PCI-senter, avslutter Norvoll.

– bunnannonse –
Forrige artikkelKjent og kjær kystfugl inn på global verneliste
Neste artikkelSlik er vedtaket om PCI-senter i Bodø