Hadsel ser mot Vågan for framtidig skolesamarbeid

– annonse top –

Hadsel kommune vil invitere Vågan kommune til et samarbeid om skoledriften på Strønstad i Hadsel samt Laupstad og Laukvik i Vågan kommune.

– annonse inline –

Det går fram av rådmannens innstilling til formannskapet i Hadsel, som avvikles torsdag denne uka på Stokmarknes.

I en fempunktsplan for skolestrukturen i Hadsel heter det at Hadsel kommune skal iverksette en prosess mot Vågan kommune med sikte på å utrede en mulig samordning av grunnskoletilbudet for de to kommunene på den delen av Austvågøy som omfatter Laupstad, Strønstad og Laukvik. Inntil kommunestyret er kjent med resultatet av en slik prosess, avventer kommunestyret nærmere vedtak om flytting av ungdoms- eller mellomtrinn fra Strønstad til Melbu.

Stokmarknes skole
Samtidig anbefaler rådmannen i Hadsel at det igangsettes et byggeprosjekt ved Stokmarknes skole. Der planlegges det å sanere deler av dagens bygningsmasse, nybygg og oppgraderinga deler av bygningsmassen ved skolen.

Byggeprosjektet på Stokmarknes skal legge til rette for å kunne gi plass til de endringer med hensyn til strukturendringer som kommunen ellers vedtar rundt skolestrukturen i kommunen. Den økonomiske rammen for denne utbyggingen fastsettes i økonomiplanen for 2017 til 2020.

Innlandet
Et av forslagene er at mellomtrinnet ved Innlandet skole flyttes til Stokmarknes skole med virkning fra og med skoleåret 2017-2020.

Sandnes
Dersom Hadsel vedtar rådmannens forslag blir Sandnes den store taperen i skolesammenheng i Hadsel. Rådmannen foreslår at ungdomstrinnet ved Sandnes skole flyttes til Stokmarknes skole med virkning fra og med skoleåret 2017/2018, altså til neste høst.

Mellomtrinnet ved Sandnes skole flytts til Stokmarknes skole med virkning fra skoleåret 2018/2019 – om to år.

– annonse bottom –
KILDEHadsel kommune
Forrige artikkelVitner varslet politiet om uvøren bilkjøring på E10
Neste artikkelRådmannen åpner for flytting av ungdomsskolen på Melbu