Hadsel-ordføreren besøker flyktninger på Melbu

flyktninger siv dagny aasvik
Prosjektet «Ei åpen dør» er integrering i praksis, erfarte ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap).
– annonse top –

På et av sine første Melbu-oppdrag som ordfører i Hadsel, besøkte Siv Dagny Aasvik flyktninger under arrangementet «Ei åpen dør».

[metaslider id=7679]

– annonse inline –

Det er mandag formiddag, sola står lavt mellom fjellene på Strandlandet. Det er tid for det ukentlige arrangementet «Ei åpen dør» på gamle «Iris» på Melbu. Fremmede folk i fremmed klesdrakter, men også mange i moderne habitter, siger i retning Bakerigården på Melbu. En del Melbuværinger har også funnet veien hit denne formiddagen. Stikkordet er integrering!

Ordfører-besøk for første gang

Og for aller første gang kommer Hadsels øverste leder til dette arrangementet. Ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) holder en kort innledning før de kulturelle innslagene. Hun glede seg til underholdningen og retter en takk til alle som deltar i integreringsarbeidet på stedet, før hun skynder seg tilbake til bordet med de mange flyktingene hun akkurat har begynt å bli litt bedre kjent med.

«Ei åpen dør»

Tilstelningen «Ei åpen dør» er et arrangement som avvikles hver mandag klokka 11 på gamle kafe Iris i Bakerigården på Melbu. Det er integrering i praksis som står på dagsordenen, hvor et flertall av asylsøkere og et titalls melbuværinger gjør sitt for å bli litt bedre kjent med hverandre. Arrangementet drives i regi av Hadsel menighet og ledes av diakon Evy Nedrum.

– Dette er et samarbeid mellom Bankplassen asylmottak, Frivillighetssentralen og Hadsel menighet. Målsettingen er integrering av folk som kommer hit, gjennom å bli kjent med folk lokalt, sier hun til 8445melbu.no.

Vanligvis er det flere i lokalet disse formiddagene, men det tar seg opp etter hvert som melbuværingene som har tid til det og siger på utover dagen.

Fokus på verdier

– Det er først og fremst menneskeverd, nestekjærlighet og spørsmål om menneskerettigheter som står i fokus på disse arrangementene. Vi føler et ansvar for å være til stede for å bidra til at man utvikler vennskap mellom mennesker og skaper forståelse for hverandre.

På spørsmål fra 8445melbu.no forteller hun at dette ikke først og fremst er snakk om misjonering fra menighetens side, men at man også diskuterer åndelige spørsmål.

Kulturinnslag

– Ellers utgjør kulturinnslagene en festlig del av arrangementet, og vi oppfordrer flere fra øya til å være med som samtalepartnere og gjennom fremføring av kulturinnslag som frivillige.

Denne dagen og i noen uker framover er det en iransk familie på flukt som har tatt på seg ansvaret for matlagingen. Vi har prøvesmakt og kan fortelle at maten denne dagen ikke er så fremmelig som mange kanskje tror, selv om matrettene er tilrettelagt et bredere gastronomisk publikum.

– annonse bottom –
Forrige artikkelHadsel-ordføreren: – En krigserklæring
Neste artikkelDette er en skolevei på Melbu