Hadsel kopierer Finnmark for å sikre arbeidsplasser

– annonse top –

Hadsel kommune og Norway Seafoods kopierer en bedriftskonstellasjon fra Finnmark for å sikre arbeidsplassene på Melbu.

Det er foreløpig uklart hvor det nye Hadsel-baserte selskapet får adresse, men det er ikke utenkelig at det blir Melbu. Dette går ikke fram av Brønnøysundregisteret ettersom det nye selskapet foreløpig ikke er registrer der.

– annonse inline –

Skal sikre arbeidsplasser

I en pressemelding fra Norway Seafoods og Hadsel kommune som vol.no refererer fra, heter det at det nye selskapet etableres for å sikre arbeidsplasser i fiskerinæringen. Det nye selskapet får navnet Hadsel Kystfiskeinvest AS.

Vil styrke fiskerinæringen lokalt

I følge pressemeldingen skal Hadsel kommune og Norway Seafoods etablere investeringsselskapet for å styrke fiskerinæringa i kommunen. Norway Seafoods og Hadsel kommune har et felles mål om å styrke råstoffgrunnlaget og mer helårig drift, som til tider på året er skiftende.

Investeringsfondets oppgaver

Investeringsfondets oppgave blir å sikre råstofftilgangen til kommunen gjennom finansiering til å bygge eller kjøpe nye fartøy. Kjøp av brukte fartøyer og kvoter, støttelånsordninger, samt ombygging av fartøyer er aktuelt.

Varaordfører blir styreleder

Varaordfører i Hadsel, Senterpartiets Kurt Jenssen, blir selskapets styreleder. Han vil nå starte arbeidet med å få finansieringskilder interessert i det nye selskapet, en stor jobb som vil kreve betydelig innsats framover.

Kopierer finnmarksløsning

Norway Seafoods etablerte i 2008 et lignende selskap i Sørvær, Hasvik kommune i Finnmark. Dette selskapet har adresse i Stamsund i Lofoten, hvor Norway Seafoods har en av sine avdelinger. Selskapet i Finnmark har som oppgave å «Bidra til stabil råstofftilgang til anlegget på Sørvær gjennom hele året og derigjennom lønnsomhet, aktivitet og sysselsetting», i følge selskapets oppføring i Brønnøysundregisteret. Virksomheten skal bidra til å sikre stabil råstofftilgang til fiskemottaket på Sørvær.

Sørvær Kystfiskeinvest AS

Finnmarks-selskapet inngår i konsernet Norway Seafoods og har konsernsjef Thomas Henning Farstad i Norway Seafoods som styreleder. Finnmarks-selskapets navn er Sørvær Kystfiskeinvest AS. I henhold til opplysinger på proff.no omsatte Sørvær Kystfiskeinvest AS for null kroner i årene 2012, 2013 og 2014. Driftsresultatet for de samme tre årene var på minus 99.000 kroner, minus 436.000 kroner og minus 309.000 kroner. Selskapets eiendeler var henholdsvis 12,4, 13,2 og 10,7 millioner kroner de samme årene. Ved stiftelsen hadde selskapet en aksjekapital på 100.000 kroner. Egenkapitalandelen i 2014 var null. Selskapet er ikke registrert i merverdi avgifts manntallet eller NAV-registeret, og hadde dermed ingen ansatte.

– annonse bottom –
Forrige artikkelHadsel: Helse og skole bør bli statlig
Neste artikkelPlanlegger to nye renseanlegg på Melbu