Hadsel folkebibliotek bortimot billigst i Norge

– annonse top –

Biblioteksjef Jørn Singdahlsen i Hadsel kommune mener at folkebiblioteket driftes som bortimot det billigste biblioteket i landet, målt i kroner per innbygger.

Han er også skeptisk til en del av utlåns- og besøksstatistikken som enkelte bibliotek presenterer.

– annonse inline –

– Jeg kan ikke alltid forstå hvor bibliotekene henter tallene sine fra. Her hos oss benytter vi oss faktisk av tellere ved døren for å finne antall besøkende. Antall besøk hos oss er målt til ca 10 og 12 personer i timen, men er økende, sier biblioteksjef Jørn Singdahlsen.

– Vi bruker veldig lite penger til innkjøp av bøker. Det kan gå noe utover kvaliteten på bokstammen. Jeg prøver å være nøye med bruken, men den er sannsynligvis veldig lav på landsgjennomsnittet – på mellom 60.000 og 70.000 kroner som jeg kan bruke til innkjøp av bøker.

Biblioteket bruker ikke mye penger på markedsføring, men har blant annet startet Quizz på Rødbrygga hver annen mandag i regi av biblioteket som et ledd i å promotere biblioteket.

– Totalt sett så må jeg nok innrømme at budsjettet er lavt i forhold til landsgjennomsnittet. Det kan være noe av årsaken til lav plassering, men samtidig er jeg tvilende til om mange tallene fra bibliotekene faktisk kan brukes som rettesnor.

Les også:

 

– annonse bottom –