Hadsel brøt egne prinsipper da Norlense ble reddet

– toppannonse –

Hadsel kommune brøt sine egne prinsipper da lokalsamfunnet kjøpte aksjer i det økonomisk utsatte selskapet Norlense ved Fiskebøl.

– innsideannonse –

Det var i slutten av april i år at Hadsel kommune i et lukket møte i formannskapet besluttet å bruke 2,5 millioner kroner til aksjekapital i en rettet emisjon i Norlense-selskapene. I tillegg gikk det kommunalt eide selskapet Trollfjord Kraft AS inn med 2,3 millioner kroner til den samme emisjonen. Det var Vesteraalens Avis som først omtalte denne saken.

­– Prinsippet er at vi ikke gjør det. Dette er unntaket. Prinsippet gjelder, men må vurderes i saker av samfunnsmessig karakter. Det er ikke noe vi skal gjøre, kun under helt spesielle omstendigheter, sa ordføreren i følge Vesteraalens Avis i et tappert forsøk på å forklare hvorfor kommunen gjennomførte pengeinnsprøytingen i Fiskebøl-selskapene.

I følge avisen sto det igjen bare 24 timer før situasjonen på Fiskebøl ville kunne ha endret seg i en negativ situasjon.

– Da innså jeg at vi måtte gå inn med penger for å berge lokal kontroll over selskapet. Det var en utrolig vanskelig avveiing, men jeg mener vi gjorde et klokt vedtak, sa ordføreren under møtet, alt i følge Vesteraalens Avis.

Hadsel kommune ønsker ikke å sitte på aksjene i Norlense-systemet lenge, og er i følge ordføreren i full gang med å finne lokale arvtakere til aksjeposten.

– bunnannonse –
Forrige artikkelUlykkesveien: Gripende historie fra Melbu
Neste artikkelBarnehagene på Melbu mest populære