Går løs på totalskadd Nr 10 med gravemaskin

– annonse top –

Søndag kveld gikk brannmannskapene løs på Nr 10 på Melbu med gravemaskin. Store deler av innmaten er nå gravd ut av bygget.

Det var lørdag morgen ved 5-tiden at brannen på Nr 10 brøt ut. Foreløpig er brannårsaken ikke kjent.

– annonse inline –

Etterslukking søndag
Hele søndag har det vært drevet etterslukking, som har vist seg å være vanskeligere enn antatt. Brannsjef Ketil Rønning sa til 8445melbu.no lørdag formiddag at slike gamle hus ofte er vanskelige å slokke, fordi det er lommer i hele bygget, i vegger og gulv.

(saken fortsetter under bildet)

2014-10-19-brann-nr-10-melbu-gravemaskin-B660-440

Startet i kjelleren
8445melbu.no erfarer at brannen skal ha startet i kjelleretasjen, i lagerrommene innenfor baren. Det er også i dette området at det fortsatt siver ut røyk fra.

Rives trolig raskt
Branntomta er sperret et politiet. Veggen som venter ut mot Chr. Frederiksens gate buler ut, og det er ikke usannsynlig at bygget må rives raskt for å unngå at det skal skje en ulykke som involverer tilskuere eller brannmannskaper.

Fortsatt røyk
Mer enn halvannet døgn etter at brannen startet, siver det fortsatt røyk ut av kjelleretasjen av Chr. Frederiksen gate 10 på Melbu. Og ved 20:30-tiden søndag kveld var det fortsatt røykdykkere i sving, spesielt rundt nedgangen til kjenneretasjen, der to og to brannfolk arbeidet sammen for å drepe de siste glørne som fortsatt bidrar til at det siver røyk fra branntomta.

– annonse bottom –