Freiberg og «flisa» er gode venner igjen

Barnebassenget sett fra trappa til damegarderoben.
– annonse top –

På selveste første juledag har Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg tilgitt «flisa» for tidligere hardkjør om Hadsel-politikken. I intervjuet roser han Melbu-samfunnet for innsatsen rundt Øybadet.

For et års tid siden var det mer eller mindre isfront mellom Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg og Bladet Vesterålen – som tidligere gikk under navnet «flisa» fordi avisen hadde så få sider.

– annonse inline –

Freiberg nektet for et års tid siden å være med på det tradisjonelle nyttårsintervjuet som samtlige ordførere før ham skal ha gitt til Bladet Vesterålen på denne tiden av året. Nå ser det ut til at isfronten er brutt, etter at Freiberg ga et lengre intervju med Bladet Vesterålen på første juledag.

En stor del av intervjuet handler om kommunens økonomi, som vi ikke skal dvele for mye ved her, bortsett fra å si at underskuddet på 16-17 millioner skal dekkes opp med 20 millioner kroner gjennom utbytte fra Trollfjord Kraft.

Kjell-Børge Freiberg er usikker på om det blir han som fortsatt er ordfører etter valget neste høst, noe velgerne skal bestemme. Han ser også at samlingen av det tidligere fragmenterte Arbeiderpartiet kan få betydning, men minner om at to stemmesankere for Arbeiderpartiet ikke er tilbake. Og da mener han Jan Steffensen og Anne Karine Innbjør, som per i dag begge er i Melbu og omegn samarbeidsliste.

Tunell under Hadselforden
Freiberg kommer naturligvis også inn på spørsmålet om tunell under Hadselfjorden.

– Ett av oppslagene jeg vil huske fra 2014 er Bladet Vesterålens intervju med Steinar Molvik – Norges mest hardbarkede tunellmotstander. Når han kommer med refleksjoner om at vi er tjent med tunell, er det verd å lese intervjuet flere ganger. Tunellen vil gi lokalsamfunnet en annen mulighet til å utvikle seg enn om vi trekker ei grense i Hadselfjorden, hevder Kjell-Børge Freiberg overfor Bladet Vesterålen.

Freiberg mener at tunell under Hadselfjorden ikke konkurrerer med andre veiprosjekter i området. Han mener tunellen vil gjøre området til et enda bedre sted å bo, og at en tunell mellom Lofoten og Vesterålen vil gi helt nye muligheter.

Øybadet
Hadsel-ordføreren er også opptatt av det nye svømmebassenget på Melbu, som har endret navn fra Melbo folkebad til «Øybadet». I intervjuet avslører han at den offisielle åpningen av Øybadet vil skje i begynnelsen av 2015, noe Øybadet til nå har holdt mer eller mindre hemmelig.

– Jeg er stolt av å ha fått være med og bidra til at det ble realisert. Og de som har gjort jobben på Melbu, gjør virkelig en forskjell i Hadsel. Det har samfunnsmessig betydning. I dag ser vi at det er færre hus til salgs på Melbu enn for noen år siden – og med høyere pris. Befolkningsutviklingen er positiv. Det har dugnaden bidratt til. Det ligger også mye omsorg i dugnadsinnsatsen, sier Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg i intervjuet med Bladet Vesterålen.

 

– annonse bottom –