Freiberg gikk på knusende nederlag om helsetjenestene

hadsel kommune
Illustrasjonsfoto
– annonse top –

Fremskrittspartiet og ordfører Kjell-Børge Freiberg gikk på et knusende nederlag i Hadsel kommunestyre da støttepartiene Høyre og Venstre vendte dem ryggen i spørsmålet om helsetjenestene i kommunen.

– annonse inline –

Det var under behandlingen av spørsmålet om de framtidige kommunale helsetjenestene at splittelsen mellom samarbeidspartiene på den borgelige side i kommunestyret ble total.

Kommunestyrets flertall bestemte seg for å avslå anbudet fra Altas Helse og Miljø fordi de mener det blir for kostbart. Resultatet er at kommunen selv skal drive legetjeneste på Melbu og Stokmarknes.

Det var kun Frp og Melbu og omegn samarbeidsliste som stemte for å gi anbudet til helseselskapet. Høyre vendte altså ordføreren ryggen i denne saken og stemte med Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Sp og Krf for at kommunen skal drive helsetjenesten selv. 15 representanter stemte for kommunal helsetjeneste, mens ti representanter stemte mot.

Høyres representanter sa under kommunestyrets møte at de er for konkurranseutsetting, men at utgiftene i dette tilfellet ville bli for høye.

Fremskrittspartiet var for øvrig kritisk til rådmannen forslag, som altså ble vedtatt, og mente at man sammenlignet «epler og pærer» når administrasjonen mener kommunal drift blir rimeligere.

– annonse bottom –
Forrige artikkelMelbu skole får trolig byggestart i juni
Neste artikkelMelbu – Fiskebøl midlertidig innstilt