Fransk pirattråler med kurs for Melbu

pirattråler fabrikktråler grande hermine
– toppannonse –

Den franske pirattråleren «Grande Hermine» har hatt kurs for Melbu i over et døgn, men ingen vet hva tråleren gjør i Hadselfjorden.

– innsideannonse –

I følge elektroniske spor på marinetraffic.com har fabrikktråleren «Grande Hermine» hatt kurs for Melbu siden søndag morgen ved nitiden. Da lå den franske tråleren sørvest for Røst i Lofoten. Siden da og til rundt klokka to natt til mandag har tråleren hatt rett kurs mot Melbu, og passerte Haugkleppan på vei inn i Hadselfjorden.

Siden da har den franske fabrikktråleren krysset fram og tilbake utenfor Melbu flere ganger, med en hastighet på mellom null og noen få knop. I følge øyenvitner har tråleren hatt ute lettbåt som besøkte Melbu havn mandag morgen. Via Kystradioen i Bodø har det ikke vært mulig å komme i kontakt med tråleren direkte. Kystradioen har på vegne av 8445melbu.no forsøkt alle prosedyrer for å komme i kontakt med skipet via VHF-radio. Tråleren har ikke besvart Kystradioens anrop til skipet.

Havnesjef Line Anette Jakobsen i Hadsel Havn KF kjenner ikke til hvorfor «Grande Hermine» ligger i Hadselfjorden utenfor Melbu. I følge daglig leder Thorbjørn Magne Berg Olsen ved Melbu fryselager har tråleren ikke meldt ankomst til Melbu ISPS-terminal for leveranser der. Fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu kjenner ikke til hva tråleren gjør på Melbu. Den har i alle fall ikke leveranser av fisk. Operasjonssentralen ved Kystvakta på Sortland har heller ingen opplysninger om tråleren.

Tråleren «Grande Hermine» har en nokså rusten historikk fra Norskekysten. Sommeren 2011 ble tråleren bordet av kystvaktskipet «Svalbard» i fiskevernsonen ved Svalbard, i følge NRK Troms. «Grande Hermine» drev fiske etter torsk, hyse og steinbit mellom Spitsbergen og Bjørnøya. Tidligere har rederiet fått én million i bot for ulovlig dumping av fisk, opplyser politiet til Fiskeribladet Fiskaren. Også i 2004 var «Grande Hermine» i Kystvaktas søkelyssom pirattråler.

Les også: Pirattråler stikker til havs igjen

 

 

 

 

– bunnannonse –
Forrige artikkelHar du lyst til å skrive om Melbu og omegn?
Neste artikkelMelbu-lista stiller til kommunevalget