Fiskeriministeren vil ha globale fangstsertifikater

Foto: Paul Paiewonsky/FKD
Foto: Paul Paiewonsky/FKD
– annonse top –

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker vil nedkjempe ulovlig fiske med globale fangstsertifikater og er villig til å betale en del av regninga for å få det til.

– annonse inline –

– Norge har fått støtte fra FN til å utvikle et felles format for fangstsertifikat for fisk. Nå vil vi bidra økonomisk for å gjennomføre arbeidet. Det sa fiskeriminister Elisabeth Aspaker i et møte på Verdens matvareorganisasjon i Bergen denne uka.

I 2013 fikk Norge gjennomslag i FNs fiskeriresolusjon om å be Verdens matvareorganisasjon (FAO) om å sette i gang arbeidet med å utvikle et felles globalt format for fangstsertifikat for fisk. Og denne uka kunne fiskeriminister Elisabeth Aspaker åpne den 14. sesjonen i FAO sin underkomité for hadel med fisk.

Under åpningsinnlegget understreket hun hvor viktig det er å forenkle regimet for fangstsertifikat for fisk.

– Å harmonisere fangstsertifikatene er et viktig tiltak for forenkling som også vil styrke det globale arbeidet mot ulovlig fiske. Vi er glade for å bidra økonomisk til at FAO nå kan gjennomføre dette arbeidet, sier Aspaker i en pressemelding.

Fangstsertifikatene skal verifisere opphavet til fisken, dokumentere at importerte fiskevarer stammer fra lovlig fanget fisk og skal hindre at fiskeprodukter med basis i ulovlig fiske kommer på verdensmarkedet. Siden stadig flere land innfører krav om fangstsertifikater mener Norge som eksportnasjon at det er viktig at slike krav ikke fører til unødige hindre for handelen med sjømat.

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelTvilsom propaganda fra redaktøren i Vesterålen Online
Neste artikkelBlå balanse i kystsonen