Fin dame passerte Melbu etter langtur

nordlaks
Regjeringen ønsker mer fiskeoppdrett på land. Arkivfoto: Brønnbåten Bjørg Pauline.
– annonse top –

Denne fine dama passete Melbu etter å ha vært på vift i Mølnarodden.

Ikke noe cruiseskip akkurat, men likevel viktigere for regionen enn alskens turistbåter som passerer i Sortlandssundet. Brønnbåten Bjørg Pauline tilhørende Nordlaks på Børøya har vært på langtur denne uka, nesten helt ytterst i Lofoten.

– annonse inline –

I følge opplysningene som AIS-systemet viser, lå Bjørg Pauline ved Vedøya i Hadselfjorden med 20-tiden tirsdag kveld. Derfra gikk hun til laksemerdene på Steilo, hvor hun ankom ved midnatt.

Ved firetiden i morges hadde hun lagt ut på en lengre ferd mot Lofoten, og passerte Gimsøya ved fire-femtiden – på vei til merdene ved Mølnarodden. Her arbeidet hun et par timer, før hun la kursen hjemover til Børøya. Og passerte mologapet utenfor Melbu ved 19.30-tiden onsdag kveld.

Brønnbåten Bjørg Pauline er i drift ved Nordlaks på Børøya, og var ved levering den største brønnbåten i verden. Båten pendler mellom laksemerdene i Lofoten og Vesterålen, hvor den pumper levende laks fra merdene og over i båten. Ved ankomst til lakseslakteriet pumpes fisken på land, avlives og produseres for verdensmarkedet.

2014-08-27-bjorg-pauline-nordlaks-AIS-IMG_7927-660-440
Her er ruta som brønnbåten Bjørg Pauline fulgte på sin vei fra Hadselfjorden til Mølnarodden og tilbake til Børøya.
– annonse bottom –