Dyvekes Kaffistove: Godt, rimelig og gjestfritt

dyvekes kaffistove melbu
Foto: Geir Johansen
– toppannonse –

De hadde ikke sovet så mye dagene før åpningen, men fredagens premiere ble en stor suksess for Dyvekes Kaffistove.

De fleste på Melbu måtte teste det nye tilbudet fredag, Dyvekes Kaffistove. Det ble en svært hyggelig opplevelse for alle.

Vi var litt usikre på hvorfor ordet «kaffistove» er med i navnet til det nye instedet på Melbu. Det fikk vi imidlertid svar på, etter å ha studert interiøret litt nærmere. Huset er jo nærmere hundre år gammelt. Flere elementer fra gammel tid er tatt vare på, blant annet den gamle teglsteinspipa midt i lokalet. Som ble gjort om fra katastrofe til perle.

Vi bestilte kaker, smørbrød og fiskesuppe. Uten å kunne påberope oss noen gastronomiske kvalifikasjoner var ostekaka god. Smørbrødet var rimelig, og fiskesuppa velsmakende.

Interiørmessig er man helt klart satt seg langt tilbake i tid, både med tanke på de lyse fargevalgene og den klassiske og tidsriktige tapeten. Mine favoritter blant det stemningsskapende interiøret er nok den plassnekrede baren og de fargerike lysekronene.

Sammen med store vindusflater gir totalbildet et inntrykk av å være på besøk hos en gammel tante. Nettopp det navnevalget legger opp til. Den store variasjonen av gamle stoler og bord viser seg å være et godt trekk.

Totalt sett godt jobba, gode løsninger og ikke minst en blid betjening som gjorde sitt for at vårt første besøk ble vellykket. Også takket være alle hjelperne som Ellinor Dyveke Jenssen hadde med seg gjennom mange spennende uker før åpningen, og på åpningsdagen.

Dyvekes Kaffistove er med andre ord verdt et besøk. Og for Melbus befolking er det nesten ikke til å tro at vi har fått nok et godt tilbud på det gastronomiske området.

– bunnannonse –
Forrige artikkelTo fra Melbu skadet i trafikkulykke i Spania
Neste artikkelSommer-Melbu: Folkevandring til Strøna neste søndag