Britisk spesialskip «i fjærsteinan» på Melbu

– annonse top –

Et britisk spesialskip med eget helikopterdekk lå flere timer «i fjærsteinan» på Melbu fredag formiddag. 

– annonse inline –

I følge de opplysninger som har tilflytt 8445melbu.no er det snakk om et spesialskip med navnet «Stril Explorer» som seiler under britisk flagg. Spesialskipet arbeider med å kontrollere sjøkabelen som bringer elektrisitet fra trafoen på Husby, rett øst av Melbu, til energinettet i Lofoten.

(saken fortsetter under bildet)

2014-10-09-britisk-spesialskip-IMG_8362-660-990

Fra trafoen på Husby går det en sjøkabel under bakken over flere landbrukseiendommer i området, og ender i fjæra der hvor det britiske spesialskipet lå fredag.

Etter sigende skal undersøkelsene som det britiske skipet gjør forhåpentligvis avsløre hvor en teknisk feil på kabelen er. Spesialskipet fulgte utover fredagen traseen til sjøkabelen utover i sjøen, på tvers av Hadselfjorden.

«Stril Explorer» ankom Melbu tidlig fredag morgen, etter å ha vært i aktivitet utenfor Risøya ved Hadselhavn natt til fredag. Fredag kveld lå det godt opplyste skipet på motsatt side av Hadselfjorden, et sted utenfor området hvor sjøkabelen går i land på lofotsiden av Hadselfjorden – på en sandstrand mellom Fiskebøl og Norlense.

– annonse bottom –
Forrige artikkelMaraton-uke for Melbus musikalske hundreåring
Neste artikkelTurgåere rydder ikke opp etter seg