Ber om forslag til Johan Moes pris?

Asle Martinussen er tidligere vinner av Johan Moes Pris. I år sitter han i juryen.
– annonse top –

Kjenner du noen som fortjener Johan Moes Pris; lokale musikere eller trubadurer som har gjort en innsats for det lokale musikkmiljøet.

Johan Moes pris utdeles til en lokal musiker eller trubadur i Johan Moes ånd på Johan Moes kveld under Sommer-Melbu, skriver Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap i en pressemelding.

– annonse inline –

Alle som ønsker å sende inn kandidater som har bidratt til lokalt musikkliv i Johan Moes ånd, kan komme med sine forslag til Melbukontoret, enten per epost, brev, eller komme innom med en begrunnelse.

Juryen består av Ida Cathrine Angell, Pancho Krastev og Asle Martinussen, alle tre er tidligere vinnere av Johan Moes pris. I 2015 deles prisen ut for attende gang.

Johan Moes viser er godt kjent i lokalmiljøet, og på Johan Moes kveld blir det allsang med disse kjente og kjære visene. Hans ferdigheter som viseskribent og sanger nådde også et større publikum. I 50-årene ble Moe benyttet av Rolf Kirkvaag både i NRK og til konserter.

På årets Johan Moes kveld i Arbeideren vil nordnorsk visesang løftes fram. Brynjulv Øverby vil spille sammen med Odd Engh-Johansen, Asle Martinussen og Per-Gunnar Torgersen. I fjor ble publikum oppfordra til å sende inn lokalt skrevne tekster, gjerne med melodi til. To av disse vil bli framført.

To talentfulle ungdommer – det er hemmelig hvem de er – er invitert til å framføre nordnorske viser, og de har sagt ja til oppfordringa, røper Brynjulv Øverby i komiteen.

 

 

 

– annonse bottom –