Barnehage ikke lett å få godkjent på Melbu

Melbu barnehage
Melbu barnehage.
– toppannonse –

Mer enn 40 år etter at den første barnehage ble opprettet på Melbu, er fortsatt ingen barnehage som er godkjent etter forskriften om miljørettet helsevern.

– innsideannonse –

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte denne saken. Blant de ni private og fire kommunale barnehagene i Hadsel kommune, er det ingen barnehager som er godkjente etter forskriften, noe som bekreftes av oppvekstsjef Torbjørn lappegard i Hadsel kommune overfor Bladet Vesterålen.

Oppvekstsjefen opplyser at godkjenningen skulle vært på plass i fjor, men siden kommuneoverlegen har hatt så mye å gjøre er dette arbeidet ikke i mål.

– Det er beklagelig at man ikke har hatt kapasitet til å gjennomføre dette store arbeidet, men det vil bli ferdigstilt så snart det lar seg gjøre, sier oppvekstsjefen i et skriftlig svar til Bladet Vesterålen, uten at oppvekstsjefen kommer med en nærmere tidfesting av framdriften i arbeidet. Og det på tross av at arbeidet startet i 2013 og at alle barnehagene har fylt ut egenrapporter som forklarer hvordan de skal innfri kravene.

– bunnannonse –
Forrige artikkelDu må punge ut for Hurtigrutens Hus
Neste artikkelRedaktør roper varsko om Seafoods Melbu