Arbeiderpartiet skjemmes over egen innsats i regjering

Arbeiderpartiets rose.
Arbeiderpartiets rose.
– annonse top –

Aps nåværende nestleder og tidligere fiskeriminister Helga Pedersen innrømmer at partiet ikke er fornøyd med egen innsats de åtte årene de selv satt i regjering.

– annonse inline –

Helga Pedersen sier til ulike medier at kjernen i kystprotestene handler om trålernes leveringsplikt.

– Disse trålerne tilhører i all hovedsak to selskap, Nergård og Havfisk. De har fått unntak fra deltakerloven og til gjengjeld er de knyttet opp mot leveringsplikt. Når fisken ikke blir levert der den skal, som i Mehamn, blir det forståelig nok protester, sier hun til NTB/NRK.

Forslag i Stortinget
Hun er altså lagt fra fornøyd med Arbeiderpartiet sin egen innsats de åtte årene de selv satt i den rødgrønne regjeringen.

– Vi gjorde innstramminger i regelverket, men vi er ikke fornøyd med at vi ikke kom i land med det. Nå har Ap, SV og Sp fremmet forslag i Stortinget om å slå fast prinsippene i leveringsplikten for å sikre at de leveringspliktige trålkvotene blir levert til landindustrien der de var tiltenkt. Og dersom virksomhet på land legges ned, skal kvotene bli liggende igjen på kaikanten slik at noen andre får sjansen til å drive lønnsomhet virksomhet, sier hun.

Stoppet arbeidet
Arbeiderpartiets siste fiskeriminister, Lisbeth Berg-Hansen, avsluttet sommeren 2013 mulige innskjerpinger i forhold til Havfisk ASA sin plikt til å levere fangsten til norske landanlegg. Hun begrunnet det med at næringen hadde store problemer med inntjeningen. Dette er den samme argumentasjonen som Høyres nye fiskeriminister nå fremfører i alle intervjuer hun har for tiden. Det blir derfor spennende å se hva Høyre vil gjøre fra regjeringskontorene i denne saken.

– annonse bottom –
Forrige artikkelFiskeriministeren lover granskning tilbake til 2006
Neste artikkelHøyre utreder regional levering, og angriper Ap