Ap utraderer Melbu fra sitt politiske kart

Arbeiderpartiets rose.
– annonse top –

Ikke før er splitt- og herskpolitikerne ute av viktige posisjoner i Hadsel Arbeiderparti, før det nye forslaget til nye nominasjoner i Ap nærmest utraderer Melbu fra det politiske kartet.

Det er Bladet Vesterålen som tirsdag kan fortelle om forslaget fra lederen i nominasjonskomiteen for Hadsel Arbeiderparti, Han Gunnar Hansen. I følge hans og nominasjonskomiteens forslag til representanter til høstens kommunevalg, er det kun foreslått fem representanter fra Melbu. Samtidig er det nominert ufattelige 13 representanter fra Stokmarknes.

– annonse inline –

Det er tidligere kjent at Melbu-mannen Einar Roger Pettersen er forhåndsnominert som Aps kandidat til varaordfører. Det for mange uskrevne bladet Siv Dagny Aasvik fra Stokmarknes er også forhåndsnominert, som Aps ordførerkandidat. Vi tror dette kan være en god kombinasjon som kan bidra til å føre Arbeiderpartiet i Hadsel til makten igjen. Leder i Hadsel Ap, Britt Solsvik fra Holmsnes, kan bidra til å sørge for kontinuitet i partiet. Åge Rusten fra Stokmarknes og Margareth Bentzen fra Kvitnes er også kumulert på Aps forslag til nominasjonsliste.

Ørjan Robertsen og Anette Davidsen er ikke lengre å se på toppen av nominasjonslisten for Hadsel arbeiderparti. At førstnevnte ikke er topplassert oppfattes av mange å være et godt trekk fra Arbeiderpartiet, ettersom det har vært mye strid rundt denne tidligere Ap-ordføreren i Hadsel. Han var også en negativ kraft da datidens Ap i Hadsel nærmest gikk i oppløsning, der blant annet tidligere Ap-representant Marion Celius – nå helse- og omsorgssjef i Hadsel – gikk over i Hadsel Fellesliste sammen med andre tidligere profilerte Ap-representanter. Flere av utbryterne er per i dag i kommunestyret for Ap etter en gjenforeningen, men vil sannsynligvis ikke bli å finne blant kommunes toppvalgte politikere fra Arbeiderpartiet til høsten.

Til Bladet Vesterålen sier nominasjonskomiteens leder Hans Gunnar Hansen at en rekke Ap-representanter fra Melbu er spurt om å stå på Ap-lista for Hadsel, men at alle bortsett fra de fem så langt har takket nei. Han begrunner ikke hvorfor Melbu-representantene har sagt nei, men understreker overfor avisen at det har kommet inn mange innmeldinger i Arbeiderpartiet siden forslaget til nominasjonsliste ble laget. Derfor vil det komme flere Melbu-kandidater som stiller på den endelige nominasjonslisten, hevder han. Samtidig mener mange fra Melbu at stedet ikke alltid har vært godt nok representert i kommmunestyret. Aps nominasjonsmøte bør derfor komme ut med en jevn fordeling av representanter mellom Melbu og Stokmarknes. Om ikke, kan det bli å gjenta tidligere års feilskjær, der velgerne velger å la andre styre kommunen i perioden fra 2016 til 2020.

– annonse bottom –