Alt ligger til rette for Hadselfjordtunellen

lina vibe gruppeleder hadsel høyre
– toppannonse –

Høyres ordførerkandidat i Hadsel, Line Vibe, mener at det er en grunn til at statsminister Erna Solberg kom til Melbu for å slippe nyheten om utredning av Hadselfjordtunellen.

– innsideannonse –

Hun mener at det ikke var geologiske problemer eller tekniske årsaker som stoppet bygging av Hadselfjordtunellen forrige gang. Regjeringens utspill på Melbu om bygging av Hadselfjordtunellen, er forpliktende.

– Statsministeren kommer ikke til Melbu og sier dette uten at det følges opp, sier Line Vibe til Bladet Vesterålen.

– Det er kun politisk vilje som trengs for å få realisert Hadselfjordtunellen, sier Line Vibe til Bladet Vesterålen, og er godt fornøyd med at statsminister Erna Solberg lørdag kunne avsløre at første ledd i tunellbyggingen, en såkalt konseptutvalgutredning, skal være ferdig senest neste sommer.

– Fra mitt og Høyres ståsted er dette en fantastisk nyhet. Dette er det viktigste samferdselsprosjektet i Lofoten og Vesterålen etter E10. Vi vet at det tar tid å realisere slike store prosjekter, men det som er kommet nå er starten. Så må det komme nye prosesser for å komme helt i mål, sier Vibe til Bladet Vesterålen onsdag.

Og hun gir ros til Hadsels ordfører, Kjell-Børge Freiberg, som hun mener er den som har blåst liv i denne saken de siste årene. Hun mener at Hadselfjordtunellen vil ha positiv synergieffekter. Tunellen gir rom for ringvirkninger for offentlig forvaltning, sykehus, turisme og næringslivet generelt, mener hun.

– bunnannonse –
Forrige artikkelKirsten Flagstad tilbake i stuene på Melbu
Neste artikkelPolitiker overrasket over tunell-pessimister