640.000 kroner til barne- og terapibad på Melbu folkebad

Illustrasjonsfoto: Wikipedia
Illustrasjonsfoto: Wikipedia
– annonse top –

Et enstemmig kommunestyre har bestemt at Hadsel kommune skal ta opp et lån på 640.000 kroner for å realisere terapibadet på Melbu folkebad.

– annonse inline –

Det ble en svært hektisk saksbehandling, eller manglende saksbehandling, da kommunestyret i Hadsel fikk forelagt seg et forslag om å ta opp lån for å bevilge 640.000 kroner til terapibadet. Så fersk var saken at administrasjonen ikke fikk tid til å behandle søknaden.

Freiberg i front for bassenget
Ordfører Kjell-Børge Freiberg (FrP) har helt siden han sammen med Ola Øraker fra Melbu folkebad signerte samarbeidsavtalen om nytt basseng sommeren 2011, kort tid før kommunevalget, vært en ihuga tilhenger av prosjektet som har generert flere millioner kroner i dugnadsinnsats på Melbu.

Ikke tippemidler
Da det kort tid før siste kommunestyremøte ble klart at Melbu folkebad ikke hadde fått tippemidler til barne- og terapibadet, passerte ordføreren administrasjonen av tidsnød, og ba deretter kommunestyret støtte hans forslag om å bevilge pengene. Det var ingen protester fra politikerne.

Koster ikke mer
De bevilgede pengene vil i praksis ikke koste kommunen, fordi det skal være avtalt at kommunens leiekostnad for bruken av det nye bassenget blir redusert med tilsvarende beløp over tid.

Fullfinansiert
Det totale finansieringsbehovet for barne- og terapibassenget er på om lag to millioner kroner. Dette kommer i tillegg til arbeidene som er gjort ellers i anlegget. I og med at en million kroner allerede er samlet inn, er det behov for til sammen cirka én million kroner. Samtidig har folkebadet fått 210.000 kroner fra Hadsel kommune til terapibasseng. Dermed er resten av finansieringen, på kroner 640.000 kroner, med på å fullfinansiere byggingen av barne- og terapibassenget.

Foto: Wikipedia Commons

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelVeien fra Lofoten kan bli bedre og kortere
Neste artikkelNæringsråden truer økonomien i Røkke-konsernet