400 gikk i tog for å sikre fiskeressursene

– annonse top –

Regjeringen fikk seg en liten overraskelse da mer enn 400 personer møtte opp for å gå i tog for å sikre at filetindustrien sikres råstoff fra trålerflåten. 

– annonse inline –

Lokale og folk fra Lofoten og Vesterålen tok seg søndag tid til å reise til Melbu for å delta i protesttoget som lokalutvalget på Melbu arrangerte. Demonstrantene ser at regjeringens politikk er i ferd med å vanne ut leveringsplikten som trålerne har hatt overfor lokale fiskebruk.

Ordfører Kjell-Børge Freiberg var nok den mest fremtredende deltakeren på møtet i Melbu samfunnshus. Han har også sikret seg et møte med fiskeriministeren tirsdag. Freiberg gjentok budskapet han har brukt over lengre tid, nemlig at lokalsamfunnet aldri kommer til å gå inn på diskusjoner når det gjelder rettighetene som er knyttet til landanlegget på Melbu. Det var Hadsel-ordførerens budskap under søndagens folkemøte, i følge Bladet Vesterålen.

– Dersom selskapet ikke lykkes og ønsker å forlate Melbu kommer vi til å være lei oss, men vi kommer til å sikre at rettighetene som tilhører Melbu blir værende på kaia, sa han blant annet til forsamlingen.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har varslet at regjeringen vil innføre regional leveringsplikt til trålere. Det vil i så fall bety at plikt til å levere til enkeltanlegg eller kommune vil bli historie.

– annonse bottom –
Forrige artikkelTillitsvalgte med tro på framtida
Neste artikkelFiskeriministeren oppfatter protestene som positivt