2015 kan bli toppår for skreien på Melbu

Foto: Havforskningsinstituttet
Foto: Havforskningsinstituttet
– toppannonse –

Vinterens produksjon på Norway Seafoods på Melbu kan gå mot nye høyder etter at Havforskningsinstituttet melder at 2015 kan bli et nytt toppår for skreien.

– innsideannonse –

– Hvis du sammenligner det vi ser nå med vår registrerte historie, vil det kommende året bli et av de aller beste gjennom tidene, sier havforsker til NRK Nordland.

Skreisesongen har de siste årene hatt et eventyrlig volum, og i skreisesongen sist vinter utviklet og produserte Norway Seafoods nye produkter som gikk som varmt hvetebrød i landets Rema 1000-butikker. Norway Seafoods på Melbu forbereder seg nå på nok en sesong med store mengder skrei i produksjonslokalene.

Og det skal i følge Havforskningsinstituttet nå ligge til rette for en ny kjempesesong med skrei, der 2015 skal bli nok et år med suksess. Havforsker Knut Korsbrekke ved Havforskningsinstituttet i Bergen sier til NRK at mattilbudet for skreien ser bra ut, og at skreien har hatt store områder å beite på. God oppvarming i havet teller også, samtidig som fiskepresset har vært noe lavere enn tidligere.

Forskeren var ansvarlig for instituttets skreitokt i mars og april 2014. Da ble det registrert rekordmengder av skrei og i mengder som man ikke har sett maken til. Skreimengden ser ut til å bli på nivå med 2013.

– Hvis du sammenligner det vi ser nå med vår registrerte historie, vil det kommende året være et av de aller beste årene gjennom tidene. Kanskje ikke like stort som de to foregående årene, men helt på topp. Og da snakker vi om historie med registreringer helt tilbake til 1860-tallet fra Lofoten, sier havforsker Knut Korsbrekke ved Havforskningsinstituttet til NRK Nordland.

– bunnannonse –
Forrige artikkelKommunene gir opp å bygge ny E10 til Evenes
Neste artikkelRimlag gir skredfare også i Melbu-marka