To hardt skadd i båtulykke i Harstad

politi politibil riksvåpen

Kl. 15.05 mottok politiet melding om en ulykke med en rib (båt) utenfor havnebassenget i Harstad. Båten skal ha truffet fontenen/installasjonen “Selsbanes seil”. Det skal ha vært to båter i følge, med totalt 24 personer (21 passasjerer og 3 mannskap) om bord. Flere personer havnet i havet etter sammenstøt med installasjonen. Båtene tilhører en lokal reiselivsaktør, skriver politiet i en pressemelding.

Det er gjort rede for samtlige involverte. Elleve personer var om bord i båten som traff installasjonen, av disse skal to være hardt skadd. 22 personer er fraktet til sykehuset for oppfølging.

Oppdatering 16. februar kl. 17.08:
Politiet kan bekrefte at det var en gruppe britiske turister som var ute på tur med en lokale reiselivsaktør. Britiske myndigheter er varslet om forholdet.

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen, blant annet er det gjennomført flere vitneavhør. Det vil iløpet av kvelden bli gjort ytterligere etterforskningsskritt. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Tilstanden til de to som skal være skadd er ikke kjent. Passasjerene vil bli ivaretatt av kommunens kriseteam.

Oppdatering 16. februar kl. 18.47:
Alle de 11 personene som befant seg om bord i båten som traff installasjonen er innlagt på sykehuset. Ingen skal være livstruende skadd. For ytterligere informasjon om helsetilstand og status på de som er innlagte henviser vi til Universitetssykehuset Nord-Norge.

De 10 passasjerene i den andre båten blir ivaretatt av kommunens psykososiale kriseteam. Britiske myndigheter er varslet om hendelsen.

Politiet jobber fortsatt med å avdekke hva som har skjedd. Det er gjennomført avhør av flere involverte og vitner. Statens havarikommisjon er varslet om hendelsen.

Politiet i Harstad forestår den umiddelbare etterforskningen, mens den videre etterforskningen vil bli ledet av politi fra en annen region av politidistriktet. Årsaken til dette er at to personer med tilknytning til politiet i Harstad eier firmaet som er involvert i ulykken. Den ene er ansatt i politiet og den andre er tidligere ansatt. Ingen av disse var med i ulykkesbåten, men var vitne til ulykken. De to har tidligere søkt om, og fått tillatelse til å ha dette som en bigeskjeft ved siden av sin stilling i politiet.