Etter 4-2 tapet borte mot Sandnessjøen var Melbo sultne på tre poeng. Slik ble det også da Bodø/Glimt 2 gjestet Melbu stadion mandag 14. september. Til tross for et rødt kort kvarteret før full tid, klarte Melbo å ro i land tre poeng.

Av Thomas Gundersen

Melbo tok tidlig ledelsen ved Adrian Pedersen, etter en fantastisk pasning av Erlend Robertsen. I etterkant av scoringen kom MIL til et par sjanser, før Glimt utlignet ti minutter etter hjemmelagets ledermål. Glimt snappet opp en feilpasning, som Marcus Paulsen satt sikkert alene med keeper.

MIL fortsatte og presse gjestene og i det 45. spilleminuttet fikk de uttelling. Erlend Robertsen satte ballen i mål på et frisparket fra langt ute på venstresiden. Robertsen curlet ballen i lengste kryss over en feilvurderende Glimt-keeper. Melbo gikk til pause på en fortjent 2-1 ledelse.

Hjemmelaget forsatte å press Glimt over i andre omgang, men etter 55 minutter satt utligning for Bodøværingene. En meget god langpasning ble utnyttet godt av Glimts Adrian Skindlo.

I etterkant av 2-2 målet svingte kampen en del. Begge lag kom til flere sjanser, og Melbo fikk ballen i mål etter 73 minutter, men Adrian Pedersen ble avblåst for offside. Med ca. ett kvarter igjen av kampen fikk Melbos forsvarsspiller Edgars Butlers marsjordre. De marineblå måtte klare seg med ti mann resten av kampen.

Selv om MIL ble redusert til ti mann gikk de strupen på gjestene og fortsatte presset. Corner er mål heter det, og med fem minutter igjen av ordinær tid gikk Melbo opp i ledelsen på nettopp en corner. Haider Al-Kharasany steg til værs inne i feltet, og headet Melbo opp i 3-2 fra fire meter. Glimt hadde noen muligheter i etterkant av scoringen, men flere mål ble det ikke og Melbo kunne juble for tre poeng.

Steffen Nilsen var i utgangspunktet ute for resten av sesongen etter skaden mot Stålkameratene, men har kommet rekordtidlig tilbake og spilte hele kampen mot Bodø/Glimt 2.

I neste serierunde møter Melbo Fauske/Sprint borte på Fauske Stadion. Hjemmelaget som ligger på 9. plass i serien har kun vunnet to kamper hjemme på eget gress, mens de har spilt en uavgjort og tapt seks. Fauske har nettet 20 ganger hjemme i år, og sluppet inn 27. Selv om Fauske/Sprint ligger på 9. plass skal ikke MIL undervurdere motstanderen sin. Lørdag 12. september slo de Sortland 2-0 i Blåbyhallen.