Lørdag gjestet MIL Fauske stadion, og på motsatt banehalvdel stod Fauske/Sprint. MIL spilte en solid bortekamp og kunne til slutt juble for tre poeng etter en meget fortjent 1-3 seier.

Av Thomas Gundersen

De første 20 minuttene av kampen svingte en del frem og tilbake, men det var gjestene i marineblått som hadde de største mulighetene. 24 minutter i ut i kampen fikk Melbo uttelling på sjansene sine. Ballen ble chippet inn i feltet hvor en råsterk Johnny Stikholmen knuste Sprints stoppere i duellen og sendte MIL opp i en fortjent 0-1 ledelse. Knapt tre minutter senere smalt det igjen. Thomas Rønning ble spilt fri og sendte av gårde en markkryper som snek seg under Sprint-keeper Lars Jonas Hjemaas, og i mål. Melbo fikk virkelig blod på tann etter scoringene og hadde hjemmelaget under et høyt press resten av omgangen. Det ble forøvrig ikke flere mål på Fauske stadion i første omgang, og lagene gikk til pause på stilling 0-2.

Andre omgang startet på samme måte som den første. Spillet svingte en del fram og tilbake uten de helt store farlighetene. Både tempoet og underholdningsverdien sank utover i omgangen. I det 70. spilleminuttet fikk Fauske/Sprint plutselig en redusering helt ut av det blå. Jesus Barutwayano skulle klarere, men var sterkt presset og satte ballen i eget mål. Det tok knapt ett minutt før Melbo økte ledelsen etter selvmålet. Ballen ble lempet inn i feltet, og der ventet Johnny Stikholmen nok en gang. Resten av kampen bestod av noen småsjanser, og ikke spesielt mer enn det. Etter tre tilleggsminutter på Fauske stadion kunne MIL slippe jubelen løs for tre poeng, og en solid 1-3 over Fauske/Sprint.

Melbo-trener Thomas Rønning hadde følgende kommentar etter kampen: – Mot Fauske/Sprint spiller vi nesten en prikkfri kamp. Vi holder avtaler og gjør det vi hadde planlagt på forhånd. Vi er disiplinerte og har god kontroll, sier Rønning til blv.no

Slik ender 3. divisjon
Etter 19 serierunder har MIL vunnet 9, tapt 7 og spilt 3 uavgjort. Dette gir de marineblå en poengfangst på 30 poeng, og en sjuende plass på tabellen. De gjenstår nå tre serierunder av årets 3. div. og MILs motstandere i de påfølgende kampen er:

• Sortland (Melbu stadion, onsdag 23. september kl. 19.00)
  • Medkila (Melbu stadion, lørdag 3. oktober kl. 15.00)
  • Junkeren (Stordalen kunstgress, lørdag 10. oktober)

På de tre resterende kampene har de marinblå muligheten til å hente hjem 9 poeng. Tekstforfatteren spår at kun 7 av 9 poeng vil bli hentet hjem til Melbu stadion. Jeg tipper at MIL vil vinne hjemme mot både Sortland og Medkila, men må se seg fornøyd med poengdeling mot Junkeren i siste serierunde. I så fall vil MIL avslutte årets 3. div. med 37 poeng. Et meget sterkt resultat for det nyopprykkede laget. Om denne «spådommen» min stemmer eller ikke, får vi svaret på 10. oktober.

Så er det duket for derby igjen!
I neste serierunde er det duket for lokalderby når Sortland gjester Melbu stadion. De marineblå gikk seirende ut 2-1 av det forrige oppgjøret i Blåbyhallen. Men nå smeller det som sagt igjen. Sortland vant sin siste bortekamp med komfortabelt 5-0 mot Medkila. Til nå har Sortlendingene vunnet 5 av 9 bortekamper. Av de resterende fire har de tapt 3 og spilt 1 uavgjort. På sine 9 bortekamper har SIL nettet 23 ganger på fremmed gress, og sluppet inn 14. Kampen spilles onsdag 23. september kl. 19.00. Vi håper flest mulig tar turen opp på stadion for å heie fram sitt kjære Melbo. Alt for MIL!