Sivert Høyem til Hurtigrutens Hus i november

Artisten Sivert Høyem kommer hjem til Vesterålen i slutten av november for å holde konsert i Hurtigrutens Hus i Hadsel.

Gjennom tilsammen seks soloalbum har Sivert invitert lytterne inn i sitt sinns mørke irrganger – noen ganger et dystert sted å være, ofte urolig, men ofte behagelig. Det nye albumet, “Lioness”, viser en artist som utforsker livets lysere sider i sin introspektive reise. Fortsatt beveger artisten seg gjennom et skyggefullt landskap, men det er et varmt lys som kaster skyggene. På dette albumet blir Høyems vokal båret fram, ikke bare av det ytterst solide bandet han omgir seg med, men også av en rik, organisk vev av strykere og akustiske instrumenter. «Lioness» er et album som pulserer av varme og liv.

Det er allikevel ikke slik at Sivert har parkert rockedyret i et øvingslokale i Oslo på denne turneen. Med låter i bagasjen fra Madrugada-tida og en lang solokarriere blir det plass til det hele – alt fra de vidåpne, store rockerefrengene, via melodiøs crooning til tilbakelent country og psykedelia. Denne allsidigheten tar vår egen Sivert på strak arm. Vi snakker tross alt om, i følge artisten Tom Roger Aadland, en stemme som burde forvaltes som en av landets naturressurser. Og vi snakker om en artist som har et blodtight krem-band i ryggen – anført av de faste våpendragerne Cato “Salsa” Thomassen, Christer Knutsen og Børge Fjordheim.

Når de ankommer Stokmarknes, kommer Sivert og bandet rett fra turne i Norge og Europa. Da har de blant annet spilt en egen utendørskonsert for 4500 publikummere i Herodeion amfiteater ved Akropolis i Aten.