Nordland fylkeskommune bruker 400.000 kroner til norgesmesterskapet i alpint i Narvik neste år. Fylkesrådet ønsker gjennom bevilgningen å gjøre alpinbyen Narvik klar for World Cup.

– Narvik er eneste sted i Nord-Norge som kan påta seg et NM i alpint. Narvik Slalåmklubb har erfaring med å arrangere nasjonale og internasjonale arrangement. NM i alpint vil styrke denne kompetansen ytterligere. Et godt NM vil øke Narviks muligheter for å få VM i Alpint og World Cup-renn, sier en fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV). Hun har stor tro på at hun vil få oppleve Word-cup-sirkuset på nært hold i Narvik om ikke for lang tid.

Viktig for reiselivet i nord

Mona FageråsTrond-Erlend Willassen Fagerås mener at arrangementet også vil ha en positiv effekt for reiselivet.

– Norgesmesterskapet og TV-overføringene vil bidra til profilering og markedsføring av Narvik, regionen og Nordland på en god måte. Fylkesrådet ønsker å bygge opp Narvik som en foretrukken vinterdestinasjon i reiselivssammenheng. Anlegget i Fagernesfjellet er et vesentlig moment i denne sammenheng. Visit Narvik jobber meget godt for å bygge opp Narvik-regionen som vinterdestinasjon gjennom blant annet å profilere alpint og Nordlysturisme.

Stort arrangement

Norgesmesterskapet går av stabelen 29. mars til 2. april, og omfatter alle grener, både senior og junior.

Arrangementet skal TV-sendes på NRK lørdag 1. april. Sendingen finansieres delvis av Norges skiforbund. Narvik Slalåmklubb jobber også for å finansiere TV-overføring de øvrige dagene av mesterskapet. NRK vurderer å lage kveldssendinger (NM studio) fra Narvik i beste sendetid mellom kl 22-23 hver av dagene under arrangementet. Temaer i disse kveldssendingene vil bl.a. være Narvik-regionen/Ofoten.

Norgesmesterskap i alpint er et av de største arrangementene som gjennomføres i Norge, der noen av verdens beste alpinister vil være tilstede. NA/NSK har lang tradisjon i å arrangere alpine nasjonale og internasjonale renn. Slike arrangement krever store ressurser fra arrangørklubben. For norgesmesterskapet er det beregnet ca. 14 000 timer, til forberedelser, opprigging, gjennomføring, og nedrigging/opprydding.