Onsdag 23. september var det duket for Vesterålens svar på Old Firm. Melbo og Sortland braket sammen på Melbu stadion til «Slaget om Vesterålen».

Av Thomas Gundersen

Melbo trakk det lengste strået og sendte et slukøret Sortland hjem uten poeng og to baklengsmål. Etter 2 av 2 mulige mot SIL kan MIL nå med stolthet kalle seg «Best i Vesterålen».

Kampens første minutter var relativt rolige, før det begynte å svinge frem og tilbake med sjanser for begge lagene. Etter flere god muligheter var Erlend Robertsen nær ved å sende hjemmelaget i føringen etter et kvartes spill. Frisparket fra Erlend hadde en god retning mot krysset, og Sortland-keeper Jevgenijs Sazonovs måtte ut i fullstrekk for å klarere til corner. Både Melbo og Sortland hadde sine sjanser i første omgang, uten at ballen havnet i nota. Resultatet 0-0 stod seg til pause, og lagene gikk i garderobene etter en tett og jevn omgang hvor begge lagene styrte vekselvis i perioder. Melbo styrte den første delen av omgangen, før Sortland tok over utover mot slutten.

Steffen sender av gårde skuddet som sørget for 1-0 til de marineblå. (Foto: Thomas Gundersen)

Over i andre omgang åpnet MIL best. Sju minutter ut i omgangen sendte Steffen Nilsen hele Melbu stadion til himmels. På en corner fra Thomas Rønning klinket den tidligere Sortland-spillerne til på hel volley med venstrefoten, og MIL gikk opp i en fortjent 1-0 ledelse. Melbo tok over kampen etter scoringen, og presset gjestene godt. Ti minutter etter 1-0 scoringen smalt det igjen bak Sazonovs i Sortland-målet. I forkant av scorigen ble Thomas Rønning felt like innenfor sekstenmeteren, men dommeren dømte frispark akkurat på streken, i stedet for straffe. Men mål ble det uansett. Adrian Pedersen vartet opp med et meget elegant frispark som endte i lengste hjørne. Sortland-keeper Sazonovs var på ballen, men klarte ikke å forhindre frisparket i å gå inn.

Sortland-keeper Jevgenijs Sazonovs var på ballen, men klarte ikke å forhindre frisparket til Adrian Pedersen i å gå inn. (Foto: Thomas Gundersen)

Med 2-0 på scoringstavla fortsatte Melbo å kjøre kampen. Sortland virket ganske så tafatt, men de våknet snart til live igjen da dommeren pekte på straffemerket etter 80 minutter. Sindre Thunestvedt var sikker fra krittmerket og sendte tidligere lagkamerat Martin Brun den ene veien og ballen den andre. Sortland kviknet litt mer til etter reduseringen, og begge lag hadde noen farligheter de siste minuttene av omgangen. Etter fire tilleggsminutter blåste dommeren av kampen, og seieren var et faktum. Da kunne både hjemmepublikummet og spillerne slippe jubelen løs.

Det var et meget godt oppmøte på kampen med godt over 600 tilskuere. Disse satte også sitt preg på kampen. Det er sjeldent man opplever et slikt trøkk på Melbu stadion. Det var en meget god atmosfære på stadion, og til tider god temperatur både på og utenfor banen. Dette skyldtes delvis dommerens noe merkelige avgjørelser, samt Sortlands noe i overkant røffe taklinger.

Thomas Rønning og de andre Melbo-spillerne var samstemt om en ting etter kampen. Vi var best og vant fortjent!

Med tre poeng mot Sortland ligger Melbo nå på sjette plass med 33 poeng. Sandnessjøen har likt antall poeng, men det er målforskjellen som skiller de to lagene. Det gjenstår nå to kamper av årets 3. div. og Melbo ligger an til en god tabellplassering i sin første sesong. De to gjenstående kampene er følgende:

• Medkila (Melbu stadion, lørdag 3. oktober kl. 15.00)
  • Junkeren (Stordalen kunstgress, lørdag 10. oktober)

Neste serierunde kommer Medkila på besøk til Melbu stadion. Forrige gang disse to lagene møttes endte det 1-1. Medkilas resultater på bortebane har vært skrøpelige i år. Så langt har de vunnet to og tapt sju. Målforskjellen er som følger: 9 scoringer og 24 baklengs. Kampen spilles lørdag 3. oktober kl. 15.00. Vi håper flest mulig tar turen opp på stadion for å heie fram vårt kjære Melbo. Alt for MIL!