Lørdag 3. oktober gjestet Medkila Melbu stadion til årets siste hjemmekamp. Det ble en skikkelig slitekamp for MIL i det man på godt nordnorsk kaller «dritvær»!

Av Thomas Gundersen

I løpet av både første og andre omgang viste været seg fra den mer uhyggelig siden, og til tider matchet spillet ute på banen det dårlige været. Etter 90 minutter i skiftende regn og sludd-elinger kunne MIL juble for 3 meget viktige poeng.

Første omgang var relativt tam med noen få farligheter til begge lagene. Det ble en del stillingskrig, og mye fram og tilbake. En av MILs største muligheter kom da Johnny Stikholmen ble spilt fri og kom alene med keeper. Stikholmen forsøkte på lobbe ballen over Drago Dumancic i Medkila-buret, men ballen gikk til side for mål. Samme mannen fikk gleden av å heade hjemmelaget i ledelsen etter en halvtimes spill. Det skjedde ikke spesielt mye det siste kvarteret av første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

melbo fotball
Johnny Stikholmen sender av gårde headingen som sørget for 1-0 til de marineblå (Foto: Thomas Gundersen)

Over i andre omgang ble Melbo møtt av et meget tent Medkila. Her var det nok overlevelses-instinktet som tikket inn, ettersom de var avhengige av å vinne for å overleve i 3. divisjon. Gjestene kom til flere sjanser i løpet av andre omgang, og etter 67 minutter smalt det i nota bak Melbo-keeper Martin Brun. Ivan Razumovic sørget for balanse i regnskapet for Medkila med utligningsmålet. Det ble en del muligheter til begge lag utover i omgangen, men verken Melbo eller Medkila fikk uttelling på disse.

Halvveis ut i andre omgang brøt sola gjennom skydekket, og lyste opp Melbu stadion. Her kunne jeg ikke dy fra å tenke på følgende linje fra salmen «You’ll Never Walk Alone»: «At the end of the storm. Is a golden sky». Men det så heller relativt mørkt ut for Melbo. Klokka tikket og den «the golden sky» gikk over i noe gufsige sludd-byger.

To minutter i forkant av Medkilas 1-1 scoring, ruslet Stian Fredriksen av banen. På kom Kristoffer Moss. Han skulle etter hvert vise seg å bli matchvinner for Melbo. Med 89 minutter på klokka fikk Melbo ballen innenfor sekstenmeteren til gjestene. Etter litt klabb og babb havnet den hos Moss som sendte av gårde et skudd som snek seg inn helt nede i hjørnet. Melbo gikk dermed opp til 2-1 i det siste ordinære spilleminuttet. Dette til stor jubel fra de «frostskadde» tilskuerne på Melbu stadion. Etter et par tilleggsminutter blåste dommeren av kampen, og Medkila måtte innse at de tre poengene ble værende på Melbu.

Kristoffer Moss ble matchvinner etter 2-1 scoringen i kampens siste ordinære minutt (Foto: Thomas Gundersen)

Målscorer Stikholmen, som mot slutten av kampen ble byttet ut, var langt fra fornøyd med lagets innsats:

– Vi plages med å få til spillet vårt. Førsteomgangen synes jeg er bra, men det er noe mentalt i det også. Når vi begynner å plages blir det en ond sirkel. Vi lykkes ikke med det vi prøver på, og det blir frustrasjon og mye kjefting. Da klarer vi ikke å være lur. Dette har skjedd i flere kamper. Dette var uansett en dårlig kamp fra vår side. Men poengene er viktige, sier Stikholmen til BLV.no

Med tre poeng mot Medkila ligger MIL på sjette plass med 36. poeng, bare ett poeng bak Sortland som også vant sin hjemmekamp. Sortland ligger likt med Sandnessjøen poengmessig, det er kun målforskjellen som skiller de to. Lørdag 10. oktober spiller Melbo sesongens siste kamp borte mot Junkeren. Med seier her vil fjerdeplassen være innen rekkevidde, men dette er også avhengig av at Sortland og Sandnessjøen avgir/taper poeng. Sortland møter nedrykksklare Grand Bodø på bortebane, mens Sandnessjøen drar til Mo i Rana for å møte opprykksklare Mo IL.

Melbo har nå som et mål å fullføre over Sortland på tabellen. I forkant av sesongen hadde Sortland klart mål om å rykke opp til 2 div. Så derfor vil det være ekstra deilig om nyopprykke Melbo skulle fullføre som Sortlendingene.