Melbo møtte tabelltoer Sortland i jakten på 3 poeng onsdag og trakk det lengste strået, og kan nå krone seg med tittelen «Best i Vesterålen».

Av Thomas Gundersen

I forkant av lokaloppgjøret onsdag 10. Juni, da det var duket for årets første lokalderby i Blåbyhallen. var forventningene til begge lagene store. Sortland var avhengige av poeng for å henge med i topp. Og Melbo trengte sårt poeng etter særdeles mye motgang i løpet av de siste kampene.

– Jeg tenker vi skal til Blåbyhallen og ta med oss tre poeng heim, sa Melbo-trener Thomas Rønning i et intervju med BLV dagen før lokaloppgjøret. Og det var nettopp dette hadsellaget gjorde.

Kampen åpnet veldig jevnt, men det var gjestene fra Melbu som hadde de farligste målsjansene. Likevel var det hjemmelaget som først fikk uttelling. Sortlands Anders Jørgensen gikk ned inne i feltet, og Sindre Thunestveit satt inne det påfølgende straffesparket. SIL gikk opp til 1-0 etter 21. minutter. Etter denne scoringen våknet Sortland og satte bortelaget under press. Etter som Sortland ikke fikk ut uttelling på sjansene sine jevnet kampen seg ut igjen. Og Melbo tok over føringen.

(saken fortsetter under bildet)

2015-06-12-MIL-melbo-sortland2
Her går Melbo opp i ledelsen. Haider og de andre spillerne seg ballen forsvinne opp krysset. Dette til MILs store glede, og Sortlands fortvilelse. (Foto Thomas Gundersen)

MIL fikk muligheten på dødballer flere ganger i løpet av omgangen, og to minutter før pause satt reduseringen. Øyvind Risjord steg til værs på en corner, og stanget inn 1-1.

Over i andre omgang smalt det skikkelig. Melbo åpnet eksplosivt etter sidebytte, og satte hjemmelaget under et voldsomt press. Adrian Pedersen var nær ved å sende MIL opp i ledelsen et par minutter ut i omgangen. En fantastisk redning på streken fra Sortlands kaptein Markus Aasland, hindret Melbo ledelsen. Det skulle uansett ikke ta lang tid før bortefansen fikk noe å juble for.

«Har du tenkt å blås av dennan kampen
snart?.. eller ska vi spæll en omgang tel?»

Med 52 minutter på klokka gikk MIL opp i ledelsen. Thomas Rønning ble lagt i bakken like utenfor Sortlands 16-meter, og fikk frispark. Erlend Robertsen slo det påfølgende frisparket inn langs bakken, havnet til slutt hos Haider Al-Kharasany som limte ballen opp i det venstre krysset. Gleden hos midtstopperen var stor. Han kronet årets første kamp fra start med en bunnsolid prestasjon og matchvinnerscoring.

Det ble mye av disse situasjonene mot slutten av kampen. Her får Sortlands Aleksander Reinholdtsen «juling» av to Melbo-spillere. (Foto Thomas Gundersen)

Melbo forsatte å styre kampen, og hadde flere store muligheter. Sortland trykte på for en utligning helt mot slutten, men lyktes ikke. De siste minuttene var kampen hektisk og rotete. Temperaturen steg betraktelig blant både publikum og spillere. Dommeren la til seks tilleggsminutter, og når disse ble oversteget, reiste en Melbu-supporter seg fra tribunen og ropte til dommeren: «Har du tenkt å blås av dennan kampen snart?.. eller ska vi spæll en omgang tel?» Kampen ble sekunder senere blåst av.

Det var et MIL-lag i lykkerus som gikk av banen med en fortjent borteseier.

– Det er deilig dette. Og godt å være best i Vesterålen – iallfall foreløpig. Det er herlig med ei slik oppreisning etter at vi har slitt litt ei stund, sa Melbos kaptein Stian Fredriksen i intervju med BLV.

Stemninga i leiren til Sortland var ikke like god. SIL-spiller Marius Jørgensen ble også intervjuet av BLV, han kom med følgende utsagn: – Vi visste at det ikke ville bli enkelt mot Melbo. Det stemte ikke for oss i dag. Samtlige gjorde en for dårlig innsats. Det er ikke artig å tape mot Melbo. Det er et lag vi skal være bedre enn, tilføyer han.

Etter 2-1 seieren har Melbo klatret opp en plass på tabellen. De ligger nå på 7. plass med 13 poeng etter 9 serierunder. (9. serierunde er ikke ferdigspilt ennå, så denne tabellplasseringen kan forandre seg.)

Neste kamp for Melbo spilles også på bortebane. 18. juni gjester de Medkila kunstgress for å kjempe om 3 nye poeng.

Forrige artikkelOngstad: Spesielt funn ledet til grusom historie
Neste artikkelBegynnelsen på en ny Melbu-tradisjon?