2015-08-18-melbo-stalkameratene-fotball-1000-600

Lørdag 15. august gjestet tabelltoer Stålkameratene Melbu stadion. Gjestene var favoritter i forkant av oppgjøret og ledet 0-2 til pause. Over i andre omgang satte de inn 0-3 og kampen så ut til å vær punktert, men så våknet hjemmelaget.

Av Thomas Gundersen

Melbo startet kampen friskt. Etter kun tre minutter ropte både spillerne og publikum på straffe, men dommer ville det annerledes. Melbo ble snytt for straffe etter at Torjus Nikolaisen var først på et gjennomspill, og ble lagt i bakken av Stålkam-keeper Martin Alternes. Til tross for en jevn åpning var det gjestene som fikk uttelling. Tretten minutter ut i kampen satt 0-1 til Stålkameratene. Scoringen var signert av tidligere MIL-spiller og utflytta melbuværing Stian Celius Steffensen.

Etter scoringen produserte Melbo et par sjanser uten å få uttelling. Tre minutter før pause kom Stålkameratene på nok en kontring, og Fredrik Rise satt inn 0-2. I forkant av scoringen gikk Melbos midtbanespiller Steffen Nilsen i bakken etter duell utenfor sekstenmeteren. Han måtte forlate banen, og ryktet om at skuldra hans var ute av ledd spredte seg fort på stadion. Etter et legebesøk viste det seg at også kragebeinet var ut av ledd, og med det er sesongen over for en av Melbos viktigste bidragsytere denne sesongen. Det ble ikke flere scoringer i først omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 0-2.

Over i andre omgang fortsatte gjestene der de slapp før pause. Et par minutter ut i omgangen satte Fredrik Rise sitt andre for dagen, og med 0-3 på scoringstavla så det mørkt ut for hjemmelaget.

Det så en stund ut til at kampen var punktert, men med 52 minutter på klokka stupheadet Johnny Stikholmen inn reduseringen for MIL. Knapt minutter senere ble Stian Fredriksen lagt ned inne i feltet, og det ble dømt straffe til MIL. Torjus Nikolaisen var sikker fra straffemerket, og satte sitt sjette mål to på tre kamper for Melbo. Etter denne reduseringen ble det virkelig kamp igjen. Hjemmelaget skapte flere sjanser resten av omgangen, men det ville seg ikke. Det hele endte i et knepent 3-2 tap.

Etter det knepene tapet faller MIL tilbake på åttendeplass, av poeng med Sandnessjøen.

Neste serierunde reiser Melbo til Mo i Rana, og møter serieleder Mo IL på Sagbakken kunstgress. Mo leder serien 37 poeng foran tabelltoer Stålkameratene som har 29. Serielederen har vært suveren på hjemmebane og har vunnet alle sine seks hjemmekamper. Totalt har de scoret 28 mål på eget gress og sluppet inn 3. Det blir en hard nøtt for Melbo, men fotballen er rund, til tider veldig rund, så hva som helst kan skje.