Hadsel-mann skal ta knekken på granskogen i Vesterålen

geir jørgensen hadsel rødt naturvernforbundet
Geir Jørgensen. Foto: Pressebilde

Hadsel-mannen Geir Jørgensen ønsker å ta knekken på granskogen i Vesterålen. Nå går han og andre til verks i skogen i Hadsel.

Geir Jørgensen er lokalt kjent som kommunepolitiker for partiet Rødt i Hadsel kommune. Fullt så godt kjent er det ikke at han er nordområdekoordinator i Naturvernforbundet.

I følge en artikkel på nrk.no går han og frivillige grundig til verks når de skal ta knekken på granskogen i et plantefelt i Hadsel kommune.

– Grantrærne som er plantet utenfor sitt naturlige utbredelsesområde, utgjør en stor trussel for det biologiske mangfoldet, sier nordområdekoordinator Geir Jørgensen i Naturvernforbundet til NRK.

Han ser for seg en årlig dugnad på nasjonalt plan som skal bidra til å redusere granskogen, som både forsurer jordbunnen samtidig som skogen også reduserer det biologiske mangfoldet lokalt.

– Grana sprer seg i høyt tempo og er i ferd med å overta store areal. Grantrærne slipper til minimalt med lys til skogbunnen og tar livet av det naturlige biotopet. Vi håper en årlig innsats kan føre til at i hvert fall litt av den naturlige løvskogen kan gjenoppstå, sier han til NRK.

Sitkagran og lutzgran er plantet i en lang rekke kommuner, og dekker nå cirka 550 kvadratkilometer av landet.