Politiet var nådeløse på Melbu torsdag, etter at tre bilførere til sammen fikk forelegg på 6000 kroner for å kjøre med tåkelys.

Det ble utsted tre forenklede forelegg på Melbu torsdag kveld. Tre bilførere fikk et forelegg på 2000 kroner hver for å ha kjørt med tåkelys, melder politiet.

For øvrig måtte 55 bilførere gjennom promillesjekk under samme kontrollen. Det ble ikke registrert utslag for alkohold hos noen av de kontrollerte.

Når man kjører langs LoVe-veiene om høsten kan alle se at det er en god del bilførere som ikke forstår at de ikke skal kjøre med tåkelys etter mørkets frambrudd. Spesielt blant ungdommer ser det ut til å være kult med tåkelys.

Det er imidlertid kun på dagtid lovverket tillater en kombinasjon av tåkelys og hovedlys. Etter mørkets frembrudd er det ikke tillatt å ha på tåkelys sammen med hovedlys. Årsaken er at man blender andre trafikanter samtidig som blikket blir dratt ned på veien i stedet for langt frem. Du kan selvfølgelig bruke tåkelys etter mørkets frembrudd dersom det er tett snøvær eller tåke. Visste du forresten at du kan få bot dersom du står parkert med hovedlysene på?

Forrige artikkelTo biler kjørte utfor på glatta i Øksnes
Neste artikkelPolitiet advarer mot svært glatte veier