Ønsker velkommen til den 26. Lanterna Magica

Vi ønsker velkommen til den 26. Laterna Magica filmfestival, og feiringen av at det er 25 år siden Laterna Magica ble arrangert første gang. Vi er glade for at barne- og ungdomsfilmfestivalen Laterna Magica fortsatt inspirerer mange til å levere film til filmkonkurranse. Unge filmskapere fra fire av kommunene i Vesterålen har levert 39 filmer til årets konkurranse.

Åpning av Laterna Magica skjer i forbindelse med Filmfesten på åpningsdagen 13. november. Vi er svært glade for at hun som regnes som Laterna Magicas mor, Hilde J. Hansen, har sagt ja til å åpne årets festival, skriver Vesterålen Regionråd i en pressemelding.

For de unge filmskaperne i Vesterålen, er det Filmfesten i Kulturfabrikken som er høydepunktet under festivalen. Her deler vi ut fem priser, og vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow med elever fra musikklinja og kulturskolen, regissert av sceneinstruktøren i Vesterålen, Tom-Stian Lenningsvik. Vi håper mange vil være med å hylle Vesterålens unge filmskapere og 25 år med Laterna Magica.

I år er Glamour tema for Laterna Magica, og temaet er valgt fordi vi markere 25 år. Litt glamour blir det i forbindelse med Filmfesten, med rød løper og fotografering av publikum før vi går inn i Møysalen. Vi håper unge filmskapere og publikum til Filmfesten vil la seg inspirere av årets tema.

Festivalen synes det er viktig å holde kontakt med filmskapere fra Vesterålen som har flyttet fra regionen. I år er vi så heldige å få Edvard Karijord hjem for å fortelle om arbeide med den prisvinnende dokumentarfilmen «I DET FRI». Filmen er Edvards avgangsfilm fra filmskolen Westerdals i Oslo, laget sammen med medstudent Bendik Mondal. Den har deltatt på et titalls festivaler rund i verden, og har vunnet priser både i Norge og USA.